26 febrero 2007

Texte Moció "

A continuació teniu el text integra que els tres partits de l’oposició van presentar i aprovar en el Ple de dijous dia 22 de febrer.


TEXT APROVAT
El passat dijous , dia 15 de febrer, a la Comissió Informativa Directorial, la Sra. Interventora va advertir als assistents, mitjançant un informe d’intervenció, d’una sèrie de possibles irregularitats en l’administració comptable, que poden afectar greument la hisenda municipal i que plantegen possibles responsabilitats tant en l’esfera administrativa com política. Informe al que es dona lectura:
Atenent a la gravetat dels fets descrits en l’esmenta’t informe, es generen les següents preguntes :
1- Per què no s’han presentat alguns deutes tributaris a la fase executiva, un cop transcorregut el període voluntari de cobrament?
2- Perquè s’ha permès la prescripció d?alguns deutes ?. De quins deutes es tracta ?
3- Per què es van retirar alguns expedients en fase executiva de l’Organisme Autònom Tributari? Qui ho va ordenar ?
4- Per què no es cobren els recàrrecs corresponents a alguns dels deutes un cop transcorregut el període voluntari de pagament?
5- Donada la gravetat dels fets que es descriuen a l’informe d’intervenció, cal pensar en un presumpte delicte de prevaricació per part de l’alcalde ?
Els Grups Municipals del PSC, PP I ERC , avui a l’oposició, però que son la representació de la majoria dels ciutadans de Pineda, demanen:
1. Creació urgent d’una Comissió d’investigació política, que aclareixi els fets descrits a l’informe, i que sota aplegui a 1 representant de cadascuns dels grups municipals (CiU, PSC, PP i ERC) (amb exclusió expressa de l’alcalde i la regidora d’hisenda).
2. Que aquesta Comissió investigui els fets concrets de l’informe de la Interventora, així com la revisió de tots els expedients generadors de taxes, impostos, contribucions i altres obligacions de pagament a favor de l’Ajuntament, des de gener de 2003, termini previst per la seva prescripció. 3. Que en el termini de 30 dies des de la constitució de la Comissió investigadora, aquesta emeti informe de conclusions, i que el mateix, en el termini de 10 dies de la seva entrada en el Registre General Municipal, l’Alcalde el porti en un ple extraordinari, pel seu debat.

No hay comentarios: